Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes

  • Voor 4 personen
  • 50 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappelen (zak)
  • 600 g boerenkool
  • 250 g vegetarische rookworst (Unox)
  • 2 rode uien
  • 50 g roomboter
  • 300 g boerenkool (zak)
  • 125 g geroockte speckjes (De Vegetarische Slager)
  • 1 el milde mosterd
Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.
  2. Bereid ondertussen de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg de vegetarische spekreepjes toe en bak 5 min. mee.
  3. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, mosterd en wat kookvocht fijn tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vega rookworst, gebakken spekjes en uien. Lekker met extra mosterd.

Variatietip

Lekker met 125 g geroockte vegan speckjes (schaal, De Vegetarische Slager).

Voedingswaarden

  • 555 kcal
  • 21 g eiwit
  • 26 g vet, waarvan 9 g verz.
  • 53 g koolhydraten, waarvan 5 g suikers
  • 2.4 g zout
  • 12 g vezels

Glutenvrij. Bevat lactose.

Populaire recepten